Vad betyder ALOQ?

Namnet ALOQ är en förkortning av bolagsgrundarnas förnamn Andreas och Lars samt de latinska siffrorna Octo och Quattuor som representerar året -84 då de båda föddes.

Historien om ALOQ

ALOQ grundades år 2008 av Lars Eriksson (t.v i bild) och Andreas Rödin (t.h i bild). Två drivna män med olika kompetenser, men med en gemensam drivkraft – att skapa kreativa lösningar inom IT och webbutveckling som frigör tid från företag omkring dem. Så att företagen kan fokusera på det de gör allra bäst.

Knappt ett år efter att ALOQ registrerats hos Bolagsverket gjorde Andreas och Lars sin första anställning. Valet föll på en grafisk formgivare som än idag, 15 år senare, arbetar kvar (under varumärket Looks and Brains). I och med anställningen av den grafiska formgivaren utvecklades ALOQ till att även börja leverera kommunikation och marknadsföring.

År 2019 gjordes en avknoppning inom ALOQ och det snabbväxande mjukvarubolaget Carcare grundades med Lars i täten. Carcare har som målsättning att effektivisera bilhandeln med hjälp av sitt automatiserade processverktyg. De hjälper numera bilhandlare runt om i Sverige, Norge och Finland att öka sin effektivitet samt minska sina ledtider.

Sedan hösten 2023 hittar du de strateger, kreatörer och webbutecklare som tidigare gick under namnet ALOQ, nu under det egna varumärket Looks and Brains (en strategisk kommunikationsbyrå i Östersund).

I och med lanseringen av Looks and Brains återgår ALOQ till att ha ett huvudfokus på IT-support med sina 6 medarbetare med bred kompetens inom support, drift, konsulttjänster och övervakning. Vi har i mer än 15 år skapat stabila och kreativa IT-lösningar – så att du och ditt företag kan fokusera på er kärnverksamhet!

– Sedan starten har ALOQ vuxit stadigt med i snitt en medarbetare per år.

Andreas Rödin

Delägare och IT-konsult, ALOQ

Utmärkelse

Årets Gasell 2019

År 2019 utsågs ALOQ till Årets Gasell av Dagens Industri. Ett pris som delas ut som en hyllning till Sveriges mest framgångsrika företag. Utnämningen baseras på kriterier kopplat till ett företags ekonomi.

Hur kan vi hjälpa dig?

Läs mer om våra tjänster